Raspuns la intrebarile frecvent intalnite

Ce inseamna hcp?

HCP-ul este valoarea unui jucator de golf la nivel de amatori, conform clasamentelor si conventiilor internationale. Un jucator profesionist nu are handicap.

Acest numar este oarecum similar clasamentului WTA din tenis unde jucatorii castiga un numar de puncte functie de competitiile castigate.

Tot astfel si la golf, hcp-ul se calculeaza printr-o medie artimetica a celor mai bune 10 din 20 scoruri (obtinute la 18 green-uri sau cupe) din care se scade 72 (dificultatea unui teren de golf).

La ce varsta se poate incepe acest sport?

Nu exista limita minima sau maxima de varsta pentru a practica golf. Nu este un sport foarte solicitant dar nici usor de practicat mai ales daca iti propui un nivel inalt de performanta.

Performanta la nivel profesionist este greu de obtinut. Exista insa competitii suficiente si la nivel amator unde si premiile sunt convingatoare.

De ce echipament am nevoie?

Nu este obligatorie cumpararea unui echipament de golf.

Pentru inceput sunt suficiente 4-5 crose de diferite marimi.

Uneori sunt primite gratuit de la teren, in majoritatea cazurilor se inchiriaza tot de la teren si cine doreste poate cumpara second la preturi foarte bune.

Minim am discuta de 15 euro pentru cumparat crosa second in stare foarte buna pe care o poti utiliza si peste multi ani.

In ce consta jocul de golf si cat de repede se poate invata?

A juca golf inseamna a duce mingia de la start la destinatie, in cupa steagului, din cat mai putine lovituri. Un teren de golf are cel putin 9 trasee sau cupe (green-uri).

Un joc complet dureaza cam 3 ore pentru un grup de 2 persoane ce parcurg 18 green-uri. Fiecare green (cupa) are un numar regulamentar prevazut de lovituri.

Spre exemplu pentru distante pana in 200 m aveti 3. Daca ati facut din 4 atunci scorul Dvs este +1, daca a fost din 2 atunci scorul este – 1 pentru cupa respectiva.

Numarul total de lovituri pe care le faci parcurgand toate 18 cupe reprezinta scorul final. Cu cat este mai mic cu atat esti mai sus in clasamentul unei competitii, respectiv cu atat este mai mic numarul tau de hcp (valoarea ta ca jucator).

A deprinde principial miscarea corecta pentru lovirea mingiei iti poate lua, functie de seriozitate si aptitudini, intre 15 si 30 ore corecte de antrenament.

La competitii puteti participa din a 3 luna de antrenament, timp in care se cere sa stiti regulile forma scurta (termen a 3-4 pagini A4) pentru a fi in masura sa treceti testul de aptitudini teoretice si practice pe teren. In urma testului veti putea obtine card-ul ce atesta faptul ca sunteti jucator de golf.

Pentru el platiti o data in viata o suma intre 50 si 450 euro. Pe baza lui aveti acces pe orice teren din lume unde se admite pana la hcp-ul Dvs. Pe masura ce perseverati hcp-ul va scadea foarte mult iar astfel si placerea Dvs de a juca.

Veti avea reala sansa sa castigati competitii nationale deoarece sistemul de calcul al scorului va avantajeaza fata de competitorii experimentati.

Exista lectii video in limba romana?

Da. Pe coloana din stanga a prezentului site, gasiti un articol cu link catre prima versiune de lectii. Ele va stau la dispozitie gratuit in liimba romana. Din vara lui 2010 va fi versiunea 2 disponibila pentru 10 euro – 50 de minute de lectii video expuse intr-un mod usor de inteles.

Prin a practica ceeace ce se preda prin versiunea 1, veti fi in masura sa jucati golf la un nivel destul de bun pentru a ajunge cel putin la hcp 25 – 30, mai ales daca veti testa rezultatele peste 1 luna de exercitiu cu un antrenor experimentat.

De unde pot obtine date de contact pentru Cluburile din tara?

Pe coloana din dreapta a acestui site, exista un articol numit “golf entities from Romania”. Aici exista link catre fiecare dintre Cluburile din tara ca web site. Pe site-urile lor veti gasii si poze de la Club, din diferite evenimente organizate acolo sau pur si simplu pentru teren, cazare, imprejurimi, etc cat si diferite pachete incluzand golf cu preturile lor.

Care sunt preturile privind lectiile individuale sau de grup. Va rugam sa accesati meniul servicii al site-ului nostru pentru toate amanuntele. Puteti beneficia de pachete cu cazare sau fara, individuale sau pentru grup, calitatea de membru, etc. Preturile variaza intre 5 euro/persoana pentru grup de copii; 7 euro / persoana pentru grup de adulti si pana la 10 euro / persoana pentru lectie individuala pentru adulti.

Cat costa organizarea unei competitii ca instrument de marketing pentru companii?

Preturile pot varia intre cateva sute de euro si cateva mii. Depinde doar de sponsor cat este dispus sa aloce pentru eveniment si ce doreste sa obtina prin el. O propunere draft in acest sens puteti gasii la meniul servicii a site-ului nostru.

Sursa: www.golfromania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *