Prima impresie atunci cand incerci golf

Golful este unul dintre sporturile cele mai iubite de oamenii politici si de afaceri dar si de persoanele care au timpul, perseverenta si banii necesari pentru a se deconecta si relaxa exersandu-si indemanarea si rabdarea in mijlocul unei oaze de verdeata. Adesea privit ca un sport exclusivist, jocul de golf continua sa se afirme ca un sport national in tari precum Olanda, Suedia, SUA. Desi pare foarte simplu si neatragator: “sa duci mingia de la start (tee) la destinatie (green) in cat mai putine lovituri” golful dezvolta rapid depedendenta pentru oricine isi face timp sa incerce un “swing”(miscarea corecta prin care expediezi mingia departe si drept).

Originea jocului la fel ca si etimologia cuvantului este disputata de scotieni, chinezi si olandezi. Primele marturii despre joc coboara pana in secolul al XII-lea. Atestarea oficiala a termenului este considerata a fi o lege din 1457 adoptata de parlamentul scotian care interzicea practicarea acestui sport. O anecdota foarte la moda printre jucatorii de sex masculin contesta sursa mentionata anterior afirmand ca GOLF este un acronim pentru “gentlemen only, ladies forbidden”.

Indiferent de controverse si de imposibilitatea de a stabili exact daca sportul este de origine asiatica sau europeana, important este ca el castiga teren. O satistica din anul 2005 publicata de Golf Digest sustine ca in lume exista peste 32.000 de terenuri de golf, din care jumatate sunt in Statele Unite urmate de Scotia, Noua Zeelanda, Australia, Irelanda, Canada, Statele Unite, Suedia si Anglia.

O tendinta a ultimilor ani ai secolului XX care se mentine si in mileniul III este cererea crescuta pentru Vacante de Lux in resorturi care ofera posibilitatea de a juca golf sau de a participa la cursuri de initiere, deoarece atat doamnele ca si domnii incep sa fie din ce in ce mai interesati de acest fenomen. Un exemplu elocvent il constituie China care pana la mijlocul anilor 1980 nu a avut nici o scoala de golf pentruca in 2005 sa numere peste 200 de terenuri dedicate.

Si noi am fost la “Lac de Verde” Club de Golf
In anul 2005, echipa Travel House a fost in team building la Breaza. Deoarece nu am reusit sa gasim camere libere la Lac de Verde Club de Golf, ne-am cazat la Vila Verde o pensiune intima unde ne-am simtit foarte bine, chiar daca micul dejun a fost mai modest. Prima zi a fost dedicata activitatilor indoor care ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine. In cea de-a doua zi le-am facut o surpriza placuta colegilor mei anuntandu-i ca vor fi initiati in tainele golfului. Odata ajunsi la Clubul de Golf am fost placut surprinsi de frumusetea peisajului dar si de ospitalitatea gazdelor. Ghid ne-a fost dl Marius Popescu, care pana in luna septembrie 2004 a detinut functia de asistent al dnei Dr. Daniela Asanache, Presedinta si coproprietar al resortului si pana in iunie 2007 a fost Secretar General al Federatiei Romane de Golf. Marius ne-a insotit intr-o plimbare pe terenul de golf povestindu-ne istoria golfului . Dupa ce ne-a prezentat tot ce era de vazut in perimetrul resortului ne-a condus la Indoor’golf, o sala de 200 mp dedicata cursurilor pentru incepatori, unde dupa ce ne-a descris in amanunt echipamentul si tipurile de lovituri, ne-a incurajat pe fiecare in parte sa executam primul “swing”. Ulterior, domnul Popescu ne-a incurajat sa exersam pan il vom executa cat mai corect. Pentru cititorii care nu sunt familiarizati cu termenii tehnici ai acestui sport am sa precizez ca swing inseamna modul in care efectiv lovesti cu club-ul (crosa) mingia de golf.

Ulterior, Marius ne-a facut cunostinta cu doi colegi de-ai sai, am fost condusi catre putting green (spatiu out door de antrenament pentru lovituri scurte) si primul tee (locul de incepere a jocului pe teren unde am exersat lovituri lungi). Fiecare membru al echipei Travel House a primit mingii si a fost invitat sa le “ directioneze cat mai précis catre steguletele asezate pe green”. La sfarsit s-a organizat un concurs. Fiecare participant a primit o diploma si cel mai talentat a fost desemnat “Castigator”. Primii clasati au primit premii simbolice si ne-am bucurat cu totii de o atmosfera deosebita, de buna dispozitie si relaxare pe parcursul intregului program ce a durat cateva ore. Marea majoritate a participantilor, desi nu se pot lauda ca sunt sportivi de performanta ci agenti de turism de elita, au reusit sa execute lovituri performante inca de la prima lectie uimindu-i pe instructori prin precizie si exactitatea directionarii mingiilor la distanta. Castigatorul a fost decis in urma unor scoruri stranse si multi au hotarat sa revina cat mai curand la golf.

Brief
In cazul in care dezideratul men sana in corpora sano este de interes si pentru dumnevoastra va sfatuiesc sa practicati acest sport minunat. Este un prilej de delectare impreuna cu familia, prietenii sau partenerii de afaceri. Lectiile de golf atat in Romania cat si in lume sunt la tarife rezonabile. La noi in tara desi sportul acesta a fost vaduvit de regimul comunist, au reaparut cateva locatii unde iubitorii swingului se intalnesc: Clubul Diplomatic Bucuresti, Driving Range-ul de la Chitila din cadrul viitorului teren cu 27 green-uri din cadrul Bucharest Golf & Country Club, Lac de Verde in Prahova, Paul Tomita Golf Course din Pianu jud. Alba (hotel de 4 stele, restaurant, teren de 18 green-uri), Tite Golf Resort din Timisoara. Informatii si rezervari la
( 021) 316 79 34 / 35 / 36.

Articol realizat de Carmen Visalon, Director Marketing, Travel House

Sursa: www.golfromania.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *