De ce aleg companiile golf ca investitie…in Romania?

Jocul de golf a reprezentat din totdeauna un foarte puternic pretext pentru business.

Exista o serie intreaga de oameni de afaceri ce frecventeaza Resort-urile de golf, doar pentru ca acolo isi gasesc potentialii clienti sau parteneri.

Interesant de stiut este ca aceasta industrie internationala numita “sportul golf”, are cel mai mare nivel al premiilor si aproape cel mai mare numar de practicanti comparativ cu toate celelalte sporturi.

Terenul de golf in sine se asemenea adesea unui paradis in toata splendoarea lui. Astfel nu este deloc de mirare ca si in Romania, un numar din ce in ce mai mare de companii, il aleg drept loc ideal pentru actiuni de grup.

Competitiile nationale si internationale (echivalentul jocurilor olimpice si mondiale din alte sporturi) atrag premii de sute milioane euro si feed back media pe masura.

Poate ca unul din argumentele importante pro golf este si acesta: se practica indiferent de varsta (intre 2 si 102 ani = sau aptitudini sportive si chiar intr-o maniera competitiva.

De ce ar dedica cineva timp acestui sport?

In opinia unei categorii dintre cititori poate fi un aspect important cel financiar. Tiger Woods, cel mai bine paltit sportiv al tuturor timpurilor, are 30 si ceva de ani si este deja miliardar in euro din golf.

Replica majoritatii este ca noi nu avem nici o sansa sa ajungem ca el. Daca incepem de la 2 ani ca el si suntem seriosi – atunci nu este imposibil :-).

Chiar daca nu avem calitati similare lui, asta nu ne impiedica sa avem placere impreuna cu familia si prietenii, de o partida de golf in concediul ce-l petrecem in tara sau strainatate.

Daca ne referim la segmentul corporate, de ce ar alege un CEO sa apeleze la instrumentul de marketing numit competitie de golf?

BMW, Toshiba, Banca Transilvania, Volvo, Marriott, ING Bank, Henkel, Siemens, Tag Heur etc …va vor raspunde in mod mai convingator decat putem noi.

Sunt aproximativ 100 companii ce organizeaza competitii in Romania, de mai bine de 20 sezonuri consecutive.

Motivul pentru care companiile aleg eveniment de golf cu participare internationala, este ca isi pot promova produsele si serviciile intr-o maniera eficienta, iar raportul pret/calitate pentru organizare este foarte bun.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Juniorii in mod special au o sansa de viitor extraordinar prin golf!

Retineti amanuntul ca numai dupa 6 saptamani, in care ai avut parte de 25-30 ore corecte de antrenament, esti in masura ca adult, sa castigi o competitie nationala de amatori. Acest fapt se datoreaza si sistemului de calcul al scorului, care este aplicat in avantajul celui mai putin experimentat.

Atmosfera creata de actiunile team building sau training cu golf, este deosebit de placuta.

Au fost si grupuri de 250 persoane in situatia aceasta (de la Holcim). In pofida vremii de toamna rece si burnita, s-au amuzat pe cinste prin concurs “cine este mai precis sau cine loveste mai departe” {era pentru prima data cand au pus mana pe crosa}. Amuzamentul a fost creat de grupul in sine.

Situatii similare sunt acestea: iarna, la 0 grade (sau mai rau), pe stand de antrenament afara, grupuri de la banci se initiau in golf. Aveau parte de un program cu sandwich-uri calde si bauturi fierbinti – dar totusi golful era cel care determina ore placute in pofida frigului intepator.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Intrebari si raspunsuri:

Care sunt motivatiile celor care practica golf: pasiune, pentru a-si crea o imagine de high class, pentru a se elibera de stres, alte motivatii?

Stresul zilnic ajuns la stadiul cronic – este amanuntul de care scapi cel mai eficient prin golf. Este stiut faptul ca privacy precum pe terenul de golf nu intalnesti nici unde alt’undeva.

Evident ca sunt foarte diferite motivatiile pentru care oamenii aleg un sport sau altul. Acest sport/joc este ales de oameni cu pretentii intelectuale si materiale. Ei aprecieaza frumosul, respectul pentru natura, linistea, ordinea si cercul lor restrans de prieteni.

Chiar daca nu ai mereu astfel de opinii si preocupari, odata ce vei incerca golf si vei gusta din placerea de a juca cu rezultate – este foarte putin probabil sau chiar imposibil sa mai renunti vreodata.

Credeti ca un abonament la un club de golf ar putea fi un beneficiu atragator, pe care companiile sa il acorde anumitor angajati? Ce fel de companii credeti ca ar putea face asta (din ce domenii)?

Sunt zeci de companii diferite ce investesc anual, intr-un mod sau altul, sume importante in golf la Cluburile din Romania. Indiferent de domeniul de activitate, orice firma este interesata de reclama.

Un abonament la un club de golf este o obligatie, pentru managementul majoritatii companiilor multinationale din lume. Nu doar la sediul central, dar chiar si la nivel de divizii si reprezentante. Interesul de afaceri si pasiunea pentru golf ii determina sa aleaga astfel.

“ Cate terenuri exista deja in Romania si unde sunt localizate? Exista si proiecte pentru altele noi?

In 2013 sant in faza de proiect, 24 de terenuri de golf in Romania. 2 din ele se construiesc din acest an. Unele au design celebru, precum Jack Nicklaus.

Momentan se joaca in 11 locatii golf in Romania din care 3 sunt in Bucuresti, 3 in Cluj, 1 la Timisoara, 1 la Sebes si 1 la Breaza.

Cateva informatii despre Jack Nicklaus?

Este unanim considerat cel mai bun jucator de golf al tuturor timpurilor. A castigat in parcursul a 6 decenii tot ce se putea castiga drept competitie internationala de profesionisti. Acum s-a retras din activitatea competitionala si activeaza ca arhitect, practic cel mai scump din lume!

Care sunt beneficiile practicarii golfului?

Beneficiile sant: imbunatatirea performantelor intelectuale si profesionale, datorita revitalizarii obtinute prin sport in aer liber. Indiferent daca jucam sau nu golf, stim ca eleganta este atitudinea specifica “golf”.

Spre mirarea celor care nu au incercat, spunem: sportul golf nu este deloc “lenevie”.

Daca ganditi astfel, nu aveti toate datele problemei. Va intrigam sa loviti corect si puternic, termen de 2 ore jumatate, mingie dupa mingie fara pauza si veti vedea ce doare si cat.

Jucati 6-7 ore golf fara a folosii golf mobil sau troley si veti vedea cat este de usor! 18 green-uri de parcurs intr-un ritm sustinut, in competitie si conditii de stres, va vor determina sa mergeti cel putin 10 km cu geanta in spate prin soare cautand sa obtineti un scor bun.

La golf rezultatul poate fi doar bun sau neutru!

Autor: marius popescu

Sursa: www.golfromania.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *